Τα πιο παράξενα, τα πιο ασυνήθιστα, τα πιο αλλόκοτα, τα πιο εκνευριστικά
πράγματα που μας έχουν συμβεί!


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Παράξενα ζώα!


Όπως η φύση δεν μας δημιούργησε όλους ίδιους τον έναν με τον άλλον, έτσι έγινε και με τα ζώα!  Αποφάσισε να δημιουργήσει μερικά κάπως πιο περίεργα από τα συνηθισμένα, που όλοι λίγο πολύ έχουμε δει!

Πρόκειται για ζώα ιδιαίτερα σπάνια, που τα τελευταία χρόνια τα ανακάλυψαν και κατάφεραν να ρίξουν φως στην ύπαρξή τους.

Τα παράξενα, αυτά, ζώα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα σας παρουσιάσω παρακάτω. Ενδεικτικά, επέλεξα αυτά που με εντυπωσίασαν πιο πολύ και μου κίνησαν περισσότερο το ενδιαφέρον! Να σημειωθεί όμως, πως πέρα από την εμφάνιση τους, είναι εξίσου παράξενα στο θέμα της αυτοπροστασίας και της αναπαραγωγής τους.

Για να δούμε όμως...

Επίπεδες Χελώνες

Χελώνες λίγο διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει, των οποίων το καβούκι είναι αρκετά χαμηλό, παρόλο το μεγάλο τους μέγεθος! Αυτό τις κάνει να φαίνονται σαν να είναι επίπεδες!


Ροζ Δελφίνια

Τα ροζ δελφίνια είναι ιδιαίτερα φιλικά και ζουν στον Αμαζόνιο αλλά και στους ποταμούς Ορενόκο και Araguaia, στη Νότια Αμερική.
Είναι δελφίνια του γλυκού νερού και για να διαβιώσουν απαιτούν καθαρό νερό.  Δυστυχώς βρίσκονται στη λίστα με τα ζώα που απειλούνται καθώς πολλοί παράγοντες τα επηρεάζουν ως προς τη διαβίωσή τους.


Τυφλοπόντικας με μύτη αστερία


Ο τυφλοπόντικας με την παράξενη μύτη ζει σε περιοχές κάτω από την γη και τρέφεται με μικρά ασπόνδυλα, υδρόβια έντομα και σκουλήκια. Είναι καλός κολυμβητής και μπορεί να αναζητήσει την τροφή του στον πάτο λιμνών και χειμάρρων. Η ευαίσθητη μύτη του διαθέτει εκατό χιλιάδες αισθητήρες οι οποίοι τον προστατεύουν και τον βοηθούν στην τροφή του. Το σχήμα του αστεριού που έχει, εμφανίζεται σαν πρήξιμο μόλις γεννιέται και στη συνέχεια μεγαλώνει και μεταμορφώνεται στο αστέρι της φωτογραφίας!

 Κουνέλι της Ανγκόρα


Ένα από τα παλαιότερα είδη οικόσιτων κουνελιών, γνωστό για το μακρύ, απαλό του τρίχωμα. Τα κουνέλια της Ανγκόρα τα συναντάμε στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Γερμανία, την Κίνα κ.α. Εκτρέφονται για το τρομερά απαλό τρίχωμά τους, το οποίο πρέπει να κουρεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην καταπίνεται από το ζώο.



Θαλάσσιος Δράκος


Ο θαλάσσιος δράκος ζει στα νερά της Αυστραλίας. Μερικές φορές αποκαλείται «φυλλώδης δράκος» εξαιτίας των άκρων του, που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται στο φυσικό περιβάλλον.
Παρόλο που μοιάζουν με πτερύγια του χρησιμεύουν μόνο για καμουφλάζ και όχι για κολύμπι. Ο θαλάσσιος δράκος κινείται πολύ αργά κινώντας μόνο το σώμα του, αλλά κατ΄αυτό τον τρόπο παραπλανά τους εχθρούς του που τον μπερδεύουν με τα φυτά του βυθού.



Τριχεχίδες

Αυτά τα ολοστρόγγυλα πλάσματα δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από το τα χαϊδέψει κάποιος στην κοιλιά τους, καθώς αυτά κολυμπούν στα θερμά νερά κοντά στο Crystal River, της Καλιφόρνιας.Αρκετές πηγές γλυκού νερού προσελκύουν τις τριχεχίδες, των οποίων ο συνήθης βιότοπος είναι ο ωκεανός, που όμως κατά την χειμερινή περίοδο, η θερμοκρασία πέφτει αρκετά χαμηλά.

Ασημένιο σκαθάρι

Τα γυαλιστερά μεταλλικά σκαθάρια ζουν στα τροπικά δάση της Κόστα Ρίκα. Ανήκουν στην οικογένεια Chrysina limbata και το μυστικό της λάμψης τους οφείλεται στα 70 και πλέον ημιδιαφανή στρώματα χιτίνης που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματός τους, ειδικά τα πτερύγια, τα οποία ενισχύουν και αντανακλούν το φως.


Πεντακέφαλο φίδι

Δεν ξέρουμε κατά πόσο αποτελεί θαύμα της φύσης ή απλά είναι φτιαγμένο σε κάποιον υπολογιστή... Ωστόσο, στη περίπτωση που αυτό το πλάσμα υπάρχει, σίγουρα είναι αξιοπρόσεκτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου